RSS

Cronologie

…Literară

Nu știu cum sunteți voi, dar eu am nevoie de ordine în viață. Cînd am început să citesc și, credeți-mă, am început foarte devreme, mama a avut cumplita inspirație de a așeza biblioteca în ordinea în care trebuia să citesc eu cărțile. De foarte puține ori a dat greș așezarea ei. 

Ca și la învățătură, cărțile trebuie citite de la mic – la mare, de la concret – la abstract. Nu-i dați copilului o carte plină de poze pentru ca, apoi, să-l lăsați în plata domnului. Luați o carte cu imagini zugrăvite foarte clar în cuvinte, cu întîmplări cu care copilul de întîlnește în viața de zi cu zi, cu mici elemente fabuloase, cu întîmplări haioase, și citiți-i-o într-un mod cît mai atractiv și mai implicat.

Dați-i apoi cărți fără poze, scurte, nu mai mult de 10 pagini. Nu fiți negativiști și nu băgați la înaintare ideea că „nu poate, nu știe, nu vrea, nu va face” ca să scăpați de responsabilitatea dumneavoastră de a lupta pentru el. Cumpărați-i cărți pe format mare, a4, dar, încă o dată spun, cu riscul de a părea pisălog, fără imagini multe și dese. O fotografie la 2-3 pagini e mai mult decît suficient.

O să fac în continuare o listă, pe grupe de vîrstă, cu poveștile și cărțile care merită cumpărate și citite; dacă le am în format electronic, le voi uploada și eu, de asemenea. Iar dacă doriți lămuriri și explicații, argumente, pentru ceea ce afirm, sunt mai mult decît bucuros să vi le ofer.

Și nu uitați : trebuie să fii un pic zînatec pentru a putea vedea zîne!

Cu bine,

Adici.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s